Dvoosne mreže

Tehnologija - Dvoosne mreže

Dvoosne geomreže koriste se za ojačanje tla u izgradnji cesta, željeznica, zemljanih radova, temelja i potpornih konstrukcija, kontrole erozije, rezervoara i brana (nasipa), kanala, odlaganja krutog otpada i zadržavanja tekućeg otpada., pokrovnih slojeva i za održavanje ravnosti podloženog tla preko mekog i slabo nosivog tla.

Mogu se upotrijebiti i za smanjenje debljine materijala za punjenje i za povećanje nosivosti temeljnog tla. Otvori dvoosnih geomreža pomažu u agregatnom povezivanju i zbijanju (efekt uklještenja) čime se omogućuje učinkovito pojačanje i zatvaranje tla. Efekt uklještenja se postiže kod dvoosnih geomreža čiji su čvorovi kruti čija snaga je minimalno 90% osnovnog sustava.

Izbor odgovarajuće dvoosne mreže prvenstveno je definiran pomoću zbijenosti podložnog sloja, veličinom opterećenja i granulometrijskim sastavom.

Primjena
Ceste, pruge, zidovi
Izdvojeni projekt

Naziv: Ugradnja geomreže u kolosječnu konstrukciju na dvije pozicije ispod tampona i ispod tucanika


Klijent: Hrvatske Željeznice


Lokacija: Kapitalni remont Dugo Selo – Borongaj, listopad 2013

Tehnologija - Dvoosne Geomreže
OPČENITO O GEOMREŽAMA

Geomreža je geosintetski proizvod izrađen od polimernog materijala. Geomreže se formiraju tkanjem, ljepljenjem ili ekstruzijom uzdužnih i poprečnih rebara koja se sijeku čineći čvorove i odgovarajuće otvore (veličinu otvora formira se rebrima). Prije svega, geomreža se koristi za primjenu armature u različitim vrstama građevinskih projekata, ali se također može se primjeniti za odvajanje. Geomreže su otvorene rešetke koje dopuštaju tlu da prodre kroz njihove otvore, a dva materijala se međusobno isprepliću tako da daju kompozitno ponašanje. U građevinarstvu postoji velika potražnja za geomrežama jer su dobre na zatezanje i imaju veliku sposobnost raspodjele opterećenja na velikom području.

Postoji nekoliko različitih vrsta geomreža od kojih svaka služi specifičnoj funkciji za primjenu za koju se koristi. Razumijevanje različitih snaga koje svaka vrsta geomreže ima ključno je za odabir prave geomreže za vaš projekt. Naš stručni tim će Vam pomoći kakao bi odabrali

Dvoosne geomreže

DVOOSNE GEOMREŽE – su geomreže čije vlačne čvrstoće su jednake u oba smijera. Dvoosne geomreže koriste se za ojačanje tla u izgradnji cesta, željeznica, zemljanih radova, temelja i potpornih konstrukcija, kontrole erozije, rezervoara i brana (nasipa), kanala, odlaganja krutog otpada i zadržavanja tekućeg otpada., pokrovnih slojeva i za održavanje ravnosti podloženog tla preko mekog i slabo nosivog tla.
Mogu se upotrijebiti i za smanjenje debljine kolničkih ili kolosiječnih slojeva. Otvori dvoosnih geomreža zajedno sa čvorovima pomažu u agregatnom povezivanju i zbijanju (efekt uklještenja) čime se omogućuje učinkovito pojačanje i zatvaranje tla. Efekt uklještenja se postiže kod dvoosnih geomreža čiji su čvorovi kruti čija snaga je minimalno 90% osnovnog sustava.
Izbor odgovarajuće dvoosne mreže prvenstveno je definiran pomoću zbijenosti podložnog sloja, veličinom opterećenja i granulometrijskim sastavom.

PODJELA GEOMREŽA PO PROIZVODNJI

PODJELA PO SIROVINI

Primjena
ceste, pruge, zidovi
Izdvojeni projekt

Naziv: Ugradnja jednoosnih geomreža kod izgradnje potporne konstrukcije (zida) za bušotinski radni prostor


Klijent: INA d.d., Zagreb


Lokacija: Gornje Plavice

Primjeri ugradnje​

zidani-most-slo-celje-pes_dvoosna_geomreza

ŽELJEZNIČKA PRUGA ZIDANI MOST - CELJE / PES

DVOOSNA GEOMREŽA

ina_potporni_zid_naslovna

INA

Potporni zid

dugo-selo-krizevci_troosne_geomreže

ŽELJEZNIČKA PRUGA NA DIONICI DUGO SELO - KRIŽEVCI

PP TROOSNA GEOMREŽA

dugo-selo-borongaj_geomreze

ŽELJEZNIČKA PRUGA, DUGO SELO - BORONGAJ

TROOSNA MREŽA

rekonstrukcija_nerazvstane_ceste_kod_opuzena_geokompozit

REKONSTRUKCIJA NERAZVRSTANE CESTE NC97 NA PODRUČJU OPUZENA

GEOKOMPOZIT

jasenovac-drenov_bok_dvoosna_mreza

JASENOVAC - DRENOV BOK

PP DVOOSNA GEOMREŽA

rekonstrukcija_nerazvstane_ceste_kod_opuzena_2_geokompozit

REKONSTRUKCIJA NERAZVRSTANE CESTE NC97 NA PODRUČJU OPUZENA

GEOKOMPOZIT

rekonstrukcija_nasipa_virje-otok-brezje

VIRJE OTOK - BREZJE

REKONSTRUKCIJA NASIPA

dvoosne_geomreze_001

DVOOSNA PP GEOMREŽA MONOLITNO EKSTRUDIRANA

zeljeznicka_pruga_velika-gorica-turopolje_troosna_mreza

ŽELJEZNIČKA PRUGA VELIKA GORICA - TUROPOLJE

PP TROOSNA GEOMREŽA

logisticki_centar_lidl_kriz_dvoosna_geomreza

LOGISTIČKI CENTAR LIDL U KRIŽU

PET DVOOSNA LASERSKI VARENA

Povezane tehnologije
Pošaljite upit